Кирил Петков
Кирил Петков / БГНЕС
Знам, че в този момент друга алтернатива на управлението на акад. Денков, а той се справя много добре, няма. Това коментира съпредседателят на парламентарната група на „Продължаваме промяната - Демократична България“ Кирил Петков относно заявката на „Възраждане“ да внесат с подкрепата на „Има такъв народ“ вот на недоверие към кабинета заради политиката в сектор енергетика.   

Делян Пеевски: Имаме стабилно правителство

Всички разбират, че „Възраждане“ се опитват да политизират тези реални протести и се опитват да ги използват за изборите за местна власт, каза още Петков, след като парламентът гласува решението за одобряване на постигнатото вчера споразумение между правителството, депутати, синдикати и протестиращите миньори и енергетици

Спазваме си обещанията, вчера поехме ангажимент към енергетиците и социалните партньори това решение да бъде факт днес и то е факт, заяви Кирил Петков.

Той увери, че хората на протеста могат да имат доверие, че обещанията, които са били дадени, ще бъдат изпълнени, както от правителството, така и от партиите, които са гарантирали това споразумение.

"Енергийната сигурност на България ще бъде гарантирана от ПАВЕЦ "Чаира", работи се в момента, за да може в следващите 12 месеца той да влезе отново в сила. Работим и да вкараме в експлоатация блок 7 на АЕЦ "Козлодуй", поясни Петков.

„Възраждане“ започва консултации за вот на недоверие на кабинета

Радослав Рибарски препоръча разглеждането на технологии за улавяне на въглероден диоксид. "Такива технологии вече са налични, трябва държавата да разгледа още други технологии и да заложи на пилотна инсталация, която да покаже дали България трябва да поеме по пътя за улавяне на въглеродни емисии", добави Рибарски.
Теодора Цанева/БТА