Кирил Петков
Кирил Петков / БГНЕС
Една улична лампа от едната страна на улицата струва 1 587 лв, а от другата - 5 755 лв, трябва ни Антикорупционна комисия с разследващи функции час по-скоро, заяви премиерът
Когато в София заради начина на провеждане на обществените поръчки една улична лампа от едната страна на улицата струва 1 587 лв, а от другата страна на същата улица струва 5 755 лв, значи наистина ни трябва Антикорупционна комисия с разследващи функции час по-скоро. Това съобщава в профила си във Facebook премиерът Кирил Петков.

Той посочва, че законът за КПКОНПИ е огромен приоритет. "Едновременно с това от общинската администрация ни казват, че София нямала бюджет да покрие цените на тока и щяла да разрежда градския транспорт", пише министър-председателят относно изявленията на кмета на София Йорданка Фандъкова, че метрото и електротранспортът не могат да си платят сметките за ток и има опасност от разреждане на графика на градския транспорт.

Фандъкова: Правим всичко да няма спиране на тока в подлезите или режим на уличното осветление

По думите му, когато правителството изчистм корупционните практики, ще има бюджет за всичко. И уточнява, че още в понеделник ще разпореди проверки по тези изнесени факти от страна на столичния общински съветник Борис Бонев, на когото отправя поздравеления за публичните разкрития.

Фандъкова: През март започва строителството на 3 км от третата линия на метрото