/ Георги Димитров
"Времето показа, че споразумението, което направихме по време на нашето правителство - "френското предложение", се оказа много добро за България. Реално целият Европейски съюз застана на страната на България, и Република Северна Македония трябва да реши иска ли да приеме българите в Конституцията си или пътят ѝ към Европа се затваря". Това коментира пред журналисти съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков относно решението на постоянните представители в Европейския съюз (ЕС), взето на заседание на 25 септември, Албания да бъде отделена от Република Северна Македония по пътя за присъединяване към ЕС.

Той изрази надежда, че Република Северна Македония ще преосмисли позицията си, защото това, което се случва в момента, е, че Албания се откъсва от тях и ще продължи пътя си по-бързо.

Кирил Петков направи и равносметка на 51-ото Народно събрание. „Този парламент беше един парламент на разпадащите се партии. Реално видяхме разпад в ДПС, имаше проблеми в БСП, „Величие“ и реално изгубихме историческо време“, посочи той.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня