От нас се иска търпение. Не трябва ние да изглеждаме агресивни, защото тактиката на нашите колеги в РС Македония е ние да бъде виновни.

Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който е и председател на парламентарната комисия по външни въпроси. Той подчерта, че като държава трябва да се държим на висота и да не бъдем в "тона на един все пак само министър" (македонският вицепремиер Александър Николовски бел. ред), добави Борисов.

Разделят Албания и Северна Македония по пътя им към членство в ЕС

"Ние имаме Договор за добросъседство и никой не може да мръдне от него. България с нищо не наруши добрия тон", заяви още Борисов потърсен за коментар за разделянето на РСМ и Албания по пътя им към членство в ЕС.

На днешното заседание на комисията по външна политика се очаква да бъде обсъден Проект на декларация във връзка със "систематичното и методично разрушаване на диалога между РСМ и Република България и провокативни и обидни изявления спрямо България от страна на управляващите политически фактори в Република Северна Македония". 

"Искам да уверя българския народ, че много добре сме чути в ЕК, ЕС, ЕНП. Така действат европейските институции - те не заплашват, те не обиждат, но резултатът е, че Албания прие българското малцинство и върви напред, а в Македония да понасят последствията от своето поведение", добави бившият премиер.

Дясната ръка на Мицкоски нарече българските политици маргинали

Борисов коментира и думите на ген. Атанас Атанасов от ПП-ДБ, че ГЕРБ вече готвят да предложат Рая Назарян или Росен Желязков за премиер след изборите.

"Явно колегите знаят повече от мен. Ние, ако знаем кой ще е първи и втори, защо отиваме на избори - да похарчим 100 млн. ли? Какво ще предложим ще зависи от резултатите от изборите, които никой не ги знае", лаконичен бе Бойко Борисов.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня