Няма да говоря за политически проекти, докато не ми изтече мандатът, защото като служебен министър искам да съм фокусиран в работата. Това заяви пред журналисти министърът на на икономиката Кирил Петков.

"Знам, че в момента в тази тема са страстите и там е интересът, но когато свърша да бъда служебен министър, тогава", заяви той.

Кирил Петков: Не съм се предлагал за министър, Слави Трифонов ме покани

Попитан дали ако има нов проект, ще участва в следващите избори, той отговори: "аз казах неведнъж, че видяхме, че за три месеца може да направим доста голяма промяна. Екипите ни видяха, че ако продължаваме да инвестираме енергията си в тази посока, България може да стане различна".

Петков даде заявка, че в бъдеще всичко, което ще прави, ще бъде прозрачно и ще комуникира с медиите.



По-рано коментар за бъдещ проект между Асен Василев и Кирил Петков направи премиерът Стефан Янев в ефира на NOVA.

Василев: С Кирил Петков говорим по много теми, приятели сме от 15 години

„Разбира се, че аз бих гласувал за хора като Асен Василев и Кирил Петков. Дали те ще участват в такъв проект, предстои да видим. Аз бих се включил във всеки един проект, който работи за България. Етикетите трябва да бъдат загърбени. Време е в политическото говорене персонализацията да не взема водещо място. Партиите са сдружение от хора с еднакви мисли и цели. Те не принадлежат на един човек”, каза Янев.

„Всичко е възможно. Този проект би могъл да се яви и на следващите избори и това е въпрос на технология. Не съм подготвен да ги дискутирам, защото не съм правил такова проучване. Предстои да видим”, добави Янев.