Пенков: МВР предприема всички мерки срещу купуването на гласове на втория тур на изборите
Пенков: МВР предприема всички мерки срещу купуването на гласове на втория тур на изборите / снимка: Sofia Photo Agency

По време на първия тур на изборите в цялата страна са постъпили общо 294 сигнала за нарушения, от тях непотвърдени са били 132. Това каза при посещението си в Шумен зам.-министърът на вътрешните работи Камен Пенков. Сигналите за купуване на гласове са били общо 67, не са потвърдени 53 от тях, допълни зам.-министър Пенков.

По думите му за закупуването на 15 000 гласа в Перник две от групировките, които стоят зад определен кандидат, са дали около 4 000 000 лв. Тази информация е постъпила по оперативни канали - каза Пенков. „За съжаление тя не може да влезе в прокуратурата и съда, защото не е подкрепена с много доказателства”, допълни зам.-министъра. Най-силно засегнати от търгуването с гласове са били Благоевград, Сливен, Стара Загора и Перник, заяви Пенков. Той каза още, че разкриването и документирането на този вид престъпления е изключително трудно.

Според Камен Пенков тези избори са се отличавали от останалите с мощното пазаруване на гласове. За втория тур на изборите МВР предприема всякакви мерки за недопускане на подобни деяния, каза още Камен Пенков.

В Шумен той връчи ключовете от два нови полицейски автомобила марка „Опел Вектра”.

Други новини от Шумен