/ БГНЕС
"Поднасяме най-искрени съболезнования за кончината на големия български актьор и общественик Стефан Данаилов. Смъртта, която в един миг идва и отнема всичко, е тежък момент, когато думите са безсилни да изразят болката от загубата на един обичан от народа човек." Това пише българският патриарх Неофит за кончината на Стефан Данаилов.

"Стефан Данаилов остава в паметта ни като човек, който в битността си на министър на културата с лекота, желание и обич се трудеше за развитието на културата във всичките й сфери."

Борисов се прости с Ламбо: Сбогом! Беше голям мъж!

"Напусна ни актьорът, пресъздал изключително добре образа на Свети Цар Борис Първи в едноименния филм", се казва в съболезнованието Негово светейшество"

"Благодарни сме за доброто му отношение към Светата Църква и за всички добри инициативи, свързани с връщането, реставрирането и съхранението на православните ни храмове и манастири", заявява предстоятелят на БПЦ.

България се прощава със Стефан Данаилов на 2 декември

"Отправяме молитва към небесния ни Отец да упокои душата на новопреставилия се Божий раб в селенията на праведните! Господ да утеши близките му в тези нелеки за тях дни, като им дарува сили да превъзмогнат скръбта от тежката загуба. Вечна и блажена да бъде светлата му памет", пожелава патриарх Неофит в своето съболезнование за кончината на Стефан Данаилов.