Патрашкова призна за записи, разкриващи връзки между властта и журналистиката
Патрашкова призна за записи, разкриващи връзки между властта и журналистиката / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Имаме нови интересни записи, разкриващи връзките между власт и журналистика. Това заяви пред Нова телевизия главният редактор на в. „Галерия” Кристина Патрашкова.

Записът бил от същия източник, който предоставил записите на Борисов, Първанов и Петков. Вчера прокуратурата прекрати проверката по този скандал, с мотива, че Патрашкова е заявила пред обвинителите, че не разполага с подобни записи.

Днес обаче тя беше категорична, че разполага с такъв запис, но източникът не желае публично да бъде оповестяван.

„Продължавам да твърдя, че записи има. В писмото до прокуратурата, се казва, че нашият източник, който ни е предоставил тези записи, не желае публично оригиналът и копието да бъдат оповестявани”, заяви Патрашкова. Освен това тя добави, че разполага и с видеозаписи на протестите, разкриващи, че някой от протестиращите са финансово стимулирани.

Сега се очаква да излезе нова порция със записи за връзки между власт и журналисти. „Един от участниците е герой и в други записи”, заяви Патрашкова. „Започнахме от А и ще стигнем до Я”.

„В тези записи се говори за взаимодействие между политически лидери, за енергийни проекти и подкрепяне на всякакви проекти, включително и политически”, допълни Патрашкова.

Източник: NovaNews.bg