/ БГНЕС
Парламентът ще разгледа Проект на решение за приватизация на обособени части от имуществото на "Вазовски машиностроителни заводи" ЕАД - Сопот. Това предвижда проектопрограмата на депутатите за тази седмица. Очаква се Народното събрание да гласува промяна в ръководството на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.

В проектопрограмата за сряда са още първо четене на три законопроекта с предложения за промени в Закона за социално подпомагане и изслушване на министъра на енергетиката Теменужка Петкова относно развитието на концепцията за изграждане на газоразпределителния център "Балкан".

В четвъртък се очаква депутатите да разгледат на първо четене Законопроект за признаване, изпълнение и изпращане на съдебни актове за налагане на наказание лишаване от свобода или на мерки, включващи лишаване от свобода, както и промени в Кодекса за социално осигуряване, в Закона за българските лични документи и в Закона за енергетиката.

За петък е предвидено второ четене на промени в Закона за банковата несъстоятелност. След това парламентът се очаква да изслуша министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов относно подпомагане на земеделския сектор и тенденции в общата селскостопанска политика през новия програмен период. В проектопрограмата е и традиционният парламентарен контрол.
БТА