/ БГНЕС
Временната анкетна комисия за изясняване на всички факти и обстоятелства около случая с източването на информация от електронната база данни на НАП засекрети своето заседание за медиите.

Директорът на НАП се извини за хакерската атака, няма да подава оставка

Комисията, създадена заради хакерската атака срещу НАП, за което бяха обвинени трима души закри заседанието за медиите по предложение на председателя на комисията Красимир Ципов. Причината, която той посочи, е възможността от изнасянето на информация във връзка с образуваното разследване по случая от прокуратурата.

Прокуратурата: Атаката по НАП цели дестабилизиране на правителството

На заседанието на комисията ще бъдат изслушвани ръководството на НАП, представители на ГДБОП и ДАНС. След неговия край се очакват изявления за медиите.

По-рано днес прокуратурата посочи, че ще поиска от Спецсъда мярката на собственика на "Тад Груп" Иван Тодоров, обвинен в подбудителство към кибертероризъм, да се разглежда при закрити врата, за да не се изнесе информация, която да притесни обществеността.

Мярката срещу Иван Тодоров ще се гледа при закрити врата

Предстои в 16 часа съдът да разгледа искането Тодоров да остане за постоянно в ареста и да прецени дали заседанието да е достъпно за медиите.
БТА