Пореден случай на агресия в училище - този път от Видин. Шестокласник е със счупена ръка след спречкване с по-голямо дете в класната стая. Сестрата на пострадалото момче също твърди, че е тормозена.

„По време на междучасието деца от седми клас влизат в стаята на шестокласниците и един от учениците започва да бие моя син, прилага му хватка, той пада на земята, а другото дете продължава да го рита в ребрата и ръцете. Един от съучениците на сина ми хваща седмокласника и го отделя от него”, обясни пред NOVA родителят на пострадалото дете Росица Миленкова.

Седмокласникът Денис разказа какво се е случило: „Отидох и го попитах защо е казал, че искам да бия приятели на друго момче от махалата. И той ми отвърна: „Защото така мога и искам да си го позволя”. Тогава тръгнах да излизам и той тръгва да ме удря в гръб. Хванах го за лявата ръка и му направих подсечка. Спусках го леко надолу. Той започна да си бие дясната ръка в пода. Последния път го е направил пред сестра си и каза, че тогава го е заболяло най-много”, посочи момчето.

Денис допълни, че ученикът със счупената ръка е заплашил момче от неговия клас, че ако каже на някого, че си е удрял ръката в земята, ще набие и него.

Бабата на седмокласника обясни, че двете деца досега не са имали спречквания, но добави: „Имаше гласови съобщения, за които той ми беше казал. Аз му отговорих, че това са техни, детски работи. Когато обаче стана този цирк, трябваше да реагирам. Гласовите съобщения бяха вулгарни”, каза тя.

Директорката на училището Теодора Ганчева коментира, че тече процедура по изясняване на случая. Изискани са писмени обяснения от учениците, присъствали в класната стая по време на спречкването. Уведомена е и Дирекция „Социално подпомагане”. Седмокласникът, по желание на родителите, вече е преместен в друго училище.
nova.bg