Отложиха делото за тройното убийство в Гео Милев
Отложиха делото за тройното убийство в Гео Милев / netinfo
Състав на Софиийския апелативен съд отложи делото срещу Димитър Кънчев, който е обвинен, че през 1997г. е извършил тройно убийство в столичния квартал „Гео Милев”. Причината за отлагането стана необходимостта, обвинителите да се запознаят с новите доказтелства по случая, както и противоричивите показания на вече разпитаните свидетели по делото.

По време на делото бяха представени нови доказателства във вид на разпечатка от мобилен оператор, според която Кънчев е говорил със свой приятел по телефона по време на убийството. Според алибито на обвиняемия той е бил в апартамента на своя приятел, което на практика означава, че не е извършил убийството.

Защитата оспори доказателството, като определи телефонната справка за невалидна. От своя страна прокуратурата поиска повторен разпит на свидетелите по обвинението заради противоречие в техните показания.

Делото се гледа от Софийския апелативен съд за трети път, след като Кънчев на два пъти получи оправдателни присъди на първа и втора инстанция. Два пъти в полицията и един път в следствието обвиняемият направи пълни самопризнания, но по-късно се отрече от тях под предлог, че са били изтръгнати с бой и психологически натиск. Делото бе отложено за 11 април.