/ iStock/Getty Images
От 1 юни предстои миенето с автоцистерна с маркуч на улици, тротоари, площади и алеи в т.нар. обособени карета в централните столични райони - "Красно село", "Възраждане", "Оборище", "Средец", "Лозенец" и "Триадица". По тези улици, които попадат в карета, за периода на миене, движението, престоят и паркирането ще бъдат временно забранени. Ще бъдат временно закрити зоните за платено паркиране - "синя" и "зелена" зона и "служебен абонамент".

Организацията за изпълнение се извършва от екипи на Столичния инспекторат, фирмите по чистота, ЦГМ АД, Пътна полиция - СДВР, Общинска полиция, "Софийска вода" АД. Контрол по изпълнението се осъществява от Столичния инспекторат.

Поставени уведомления за извършване на дейностите на входовете на жилищните сгради също ще информират хората и водачите на автомобили.

Столичният инспекторат напомня на водачите на МПС да не паркират на улиците, които са обявени в графика, за да не се възпрепятства миенето.

Автомобилите, които пречат ще бъдат премествани принудително. За новото местонахождение на автомобила може да се получи информация на тел. 0700 13 233.

График на миенето има на сайта на Столичния инспекторат, както и на телефон 02/ 987 5555 в Оперативния център на инспектората.
БТА