/ netinfo
Районният съд в Шумен остави в ареста тримата мъже, задържани за телефонни измами в региона. Съдебният състав постанови постоянното задържане под стража за Ярослав Янков, Тихомир Йорданов и Пламен Данчовски, които преди ден бяха арестувани за крупни телефонни измами в Шуменско.
 
Задържаха трима, участвали в телефонни измами за над 150 000 лева (СНИМКИ)

Пред служебния си защитник Ярослав Янков направил признания и заявил, че съжалява. На адвоката си той обяснил, че е бил нает чрез обява за работа.

На брифинг след ареста на тримата измамници полицията съобщи, че при единия от случаите на взимане на пари Ярослав е изпратил 8-годишния си син. Мъжът обаче отрича това и обяснява, че тогава детето просто било с него.

Dariknews.bg


Съдът остави за постоянно в ареста и Тихомир Йорданов, който беше сочен за извършител на по-високо ниво от мулетата. В неговото такси бяха намерени част от парите, дадени от възрастна шуменка.

Неговият защитник Ивайло Тошев посочи, че Йорданов признал вината си. Адвокатът обясни, че първият път, в който Тихомир станал куриер, той получил обаждане от скрит номер и му било предложено да направи експресна доставка срещу заплащане.

Защитникът Ивайло Тошев обясни, че Тихомир също бил заплашван.
Dariknews.bg


След като извършил курса таксиметровият шофьор се усъмнил и отказал да приеме нова поръчка. Тогава обаче започнали да го заплашват като му казали, че знаят къде учи детето му, обясни Тошев. Адвокатът поиска клиентът му да бъде пуснат срещу подписка или парична гаранция до 500 лева. Съдът обаче не уважи това искане и постанови най-тежката мярка.

В ареста остава и третият задържан Пламен Данчовски. Адвокатите и на тримата задържани заявиха, че ще обжалват постановените мерки в законовия срок.
 

Dariknews.bg