Съдът в Пловдив присъди на близнаците Валентин и Борислав Динкови, обвинени в лично укривателство и подпомагане на сочения за убиец Рангел Бизюрев, най- тежката мярка - постоянен арест.

близнаци цалапица убийство
БТА

Единият от близнаците направи самопризнание пред съда. Борислав Динков заяви: „Съжалявам, че станах свидетел на убийството на Димитър”. Брат му Валентин допълни: „Съжалявам, Митко ми беше приятел”.

цалапица близнаци убийство
БГНЕС

Те бяха арестувани след убийството на 24-годишния Димитър Малинов.

близнаци цалапица убийство
БТА

Според магистратите разследването е на ранен етап и искът на прокуратурата е обоснован. "Има опасност те да извършат друго престъпление с по висока степен на обществена опасност", мотивира се още съдът.

Преди да се произнесат магистратите близнаците заявиха в съдебната зала, че съжаляват за извършеното и че са били приятели с убития Димитър Малинов.

Час преди делото, на което прокуратурата поиска постоянното задържане под стража на 19-годишните близнаци от селото, хора се събраха на протест пред съда.

цалапица близнаци убийство
БГНЕС


Поискаха обвинението срещу тях да бъде променено, според протестиращите те са съучастници в убийството.

убийство цалапица близнаци
БГНЕС

Хората от Цалапица поискаха доживотна присъда без право на замяна за извършителя и помагачите му - 19 годишните близнаци.

протест близнаци убийство
БГНЕС

Районната прокуратура в Пловдив поиска от съда 19-годишните близнаци от село Цалапица да бъдат задържани за постоянно, посочва NOVA.

Двамата братя бяха арестувани в рамките на разследването на убийството на Димитър Малинов. Той беше открит пребит до смърт и заровен след 7-дневно издирване.

В селото се носят различни слухове за мотива, довел до убийството му. Основните версии са пари или наркотици.

Междувременно недоволството в село Цалапица продължава.

Снощи за поредна вечер имаше шествие. Хората искат доживотни присъди за тежкото престъпление. Протест ще има и днес в 14.00 ч.В населеното място се организира и подписка. 

„Искаме оставки и пълна проверка за немарливостта на МВР-Стамболийски. Всичко са прикривали. Искаме двете фамилии, замесени в убийството, да се изселят”, каза втората майка на убития – Валерия Петрова.

„След първото отразяване в медиите, Наска Бакалова – майката на убитото дете, беше привикана в полицията, за да й се търси отговорност защо каним медиите да разгласяват случая. Предполагаме, че има чадър от полицията. Настояваме за незабавна проверка”, заяви Пейчо Малинов, чичо на убития.