19-годишни близнаци са помогнали след убийството в Цалапица - единият е превозил, а другият е заровил тялото на 24-годишния Димитър Малинов.

Това стана ясно от брифинг на прокуратурата. След извършване на убийството те са положили усилия да прикрият деянието и обвиняемият да избегне накателна отговорност. Те са задържани за 24 часа в 14:00 часа. 
 
Властите подчертаха, че те не са съучастници в убийството. Двамата са привлечени като обвиняемия за лично укривателство и предстои да бъдат арестувани за 72 часа. Те са направили опит да се укрият.

Жителите на Цалапица излязоха на протест заради убийството на Митко

Установено е, че малко след извършване на убийството двамата са извършили действия по укриване на тялото на жертвата. Единият е превозил тялото, а другият го е заровил с кирка и лопата.

Двамата братя са донесли строителни материали, с които са покрили мястото, на което е било заровено тялото. Те са знаели, че това е убийство и въпреки това са помогнали да се укрие тялото, допълниха властите.

За личното укривателство наказанието е до 5 години "лишаване от свобода". Близнаците ще бъдат разпитани до края на работния ден. 

Окръжният прокурор на Пловдив Ваня Христева, ръководството на Окръжна прокуратура и наблюдаващият прокурор се срещнаха с близките на Димитър и ги увериха, че по делото се извършват активни действия по разследването в спешен порядък с цел в максимално кратък срок да бъде установена фактологията по случая.

Христева съобщи, че за установяването на обвиняемия е била изготвена европейска заповед за арест и тя е изпратена за изпълнение на компетентните власти.

Припомняме, че младият мъж бе издирван близо седмица. Миналият четвъртък стана ясно, че криминалисти са открили тялото му близо до мястото, където е изчезнал. Смъртта е настъпила в резултат на тежък побой, който му е бил нанесен на 20 юли вечерта.

На 30 юли жителите на Цалапица се събраха на протест заради жестокото убийство.