Осман Октай с три версии за смъртта на Емин
Осман Октай с три версии за смъртта на Емин / снимка: БГНЕС

Три версии за смъртта на Ахмед Емин, началника на кабинета на лидера на ДПС Ахмед Доган, лансира пред Дарик радио бившият секретар на движението и депутат в 39-то Народно събрание Осман Октай. Той не изключи възможността ДПС-лидерът да е в основата на случилото се с в петък вечер в т.нар. „сараи на Доган".

Според Октай това е една от фазите на затягане на тези обръчи. „Някой някъде някому не са издържали нервите”, коментира още той.

Казвате като вероятни два сценария – заинтересувани хора Ахмед Емин да почине, тези, които са финансирали и тези, които са финансирани.

Възможни са три варианта. Ако всичко това се осветли и се разбере, че наистина е посегнал на живота си, тогава отпадат другите два варианта. Но докато ги има тези тайнственост, паника и противоречиви послания и всичко се крие, тогава вече се появяват две възможности – или този, който е взимал, или този, който е давал. Някой е заинтересуван да прекъсне тази връзка. Финансираните са сараите.

Т.е. Ахмед Доган?

Да.

Не изключвате, появилата се чрез анонимността на интернет-форумите версия, че той стои зад случилото се.

Това е една от възможните версии. Втората версия е други централи, т. нар. „обръчи”, които са се обслужвали от неговата власт и ако са били притеснени от неговите разработки, значи това е другата версия.