Орбан: Борисов заби брадва в голямо дърво, желая му успех
96270
Орбан: Борисов заби брадва в голямо дърво, желая му успех
  • Орбан: Борисов заби брадва в голямо дърво, желая му успех
Християнството е последната надежда на Европа, а насърчавайки миграцията,  политиците в Брюксел, Берлин и Париж отворят пътя към упадъка на християнската култура и настъплението на исляма. Това заяви унгарският премиер Виктор Орбан в годишната си политическа реч, отбелязваща навлизането му в предизборната надпревара, в която той ще се бори за трети мандат на парламентарния вот през април.
 
Позицията си Орбан потвърди и в София, където е на официално посещение. След среща с българския премиер Бойко Борисов той заяви, че миграцията е опасна за християнската цивилизация и европейската култура.

Българският премиер Бойко Борисов се срещна с унгарския си колега Виктор Орбан
БГНЕС

"Християнството е последният шанс за Европа. Няма да се подчиня на Брюксел, на Берлин и на Париж за мигрантите. Защото нов тъмен облак от Африка е надвиснал над Европа. Няма да позволя Унгария да загуби своята идентичност и да стане жертва на интернационалисти. Неолибералният модел, който иска да разсипе семейството, да посегне на суверенитета и на християнство не успя", заяви Виктор Орбан в речта си пред унгарския народ.
 
Орбан: Мигрантите не са бежанци, а мюсюлмански нашественици

Той предупреди, че Западна Европа ще бъде завладяна от мюсюлмани и че ислямът скоро ще почука и на вратата на Централна Европа: „Ако всичко продължи като сега, в най-големите европейски градове ще има едно мюсюлманско мнозинство. Нашата култура, идентичност, нациите ни, каквито ги познаваме днес, ще спрат да съществуват. Най-лошите ни кошмари ще се превърнат в реалност. Западът ще падне, докато Европа дори не осъзнава, че е завладяна“.

Орбан заяви след срещата си с премиера Бойко Борисов, че Унгария ще изработи собствено предложение за миграцията, според което ЕС трябва да поставя в центъра на мисленето си охраната на границите.
 
"На масата на ЕС е новото предложение за миграцията, което не е добро за нас в тази си форма. В центъра на предложението стои задължителната релокация на мигрантите, а нашата Конституция дава право само на унгарците да решават кои да живеят на наша територия. Задължителните квоти само стимулират миграцията. Някои мислят, че миграцията е полезна, но според нас това не е така – тя е опасна и затова ще изготвим наше предложение, в което в центъра да поставим не релокацията, а охраната на границата на Съюза. Миграцията  е заплаха за християнската цивилизация и европейската култура", каза Орбан.
 

Орбан: Централна Европа е последната "свободна от мигранти зона"

Без да навлиза в подробности той предаде на Борисов  "досие с всички предложения", които съдържа пакетът с желани от Унгария мерки за справяне с мигрантската криза.

Българският премиер Бойко Борисов се срещна с унгарския си колега Виктор Орбан
БГНЕС

Борисов: Няма по-добре пазена граница от българо-турската

Виктор Орбан коментира и един от основните приоритети на българското председателство на Съвета на ЕС – евроинтеграцията на Западните Балкани.
 
„Бойко Борисов заби брадва в голямо дърво с интеграцията на Балканите в ЕС. Желая му успех”.

Българският премиер Бойко Борисов се срещна с унгарския си колега Виктор Орбан
БГНЕС

ЕК представи стратегия за разширяване на ЕС към Западните Балкани, България приветства

Според Виктор Орбан срещата ЕС – Западни Балкани през май в София ще е решаваща и на нея трябва да се кажат дати за приемане на Сърбия и Черна гора.

Българският премиер Бойко Борисов се срещна с унгарския си колега Виктор Орбан
БГНЕС