/ ThinkStock/Getty Images
Правителството определи представителите на Министерския съвет в Националния съвет за условията на труд (НСУТ), съобщи пресслужбата на кабинета.

По закон съветът се състои от представители на Министерския съвет, Националния осигурителен институт и национално представените организации на работещите и на работодателите. Промените в състава на НСУТ са във връзка с новата структура и състав на Министерския съвет.

Представители на правителството в съвета ще бъдат заместник-нминистри от министерствата, които имат компетентност във връзка с разработването и осъществяването на политиката за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд: Министерството на труда и социалната политика, Министерството на здравеопазването, Министерството на икономиката и индустрията, Министерството на околната среда и водите, Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на транспорта и съобщенията, Министерството на енергетиката и Министерството на земеделието.

С оглед функционалната компетентност на Изпълнителна агенция "Главна инспекция по труда", свързана с осъществяването на специализираната контролна дейност в областта на безопасните и здравословни условия на труд, в състава на НСУТ е включен и изпълнителният директор на агенцията.