ОЛАФ: Готфрид Манфред никога не е бил наш служител
ОЛАФ: Готфрид Манфред никога не е бил наш служител / снимкa: Sofia Photo Agency

Българските медии широко разпространиха новината за съдебен процес, който бившият заместник-министър на външните работи на Република България се предполага, че е започнал срещу Готфрид Манфред, "длъжностно лице от ОЛАФ" или "бивш представител на ОЛАФ в България", обяви говорител на ОЛАФ, цитиран от представителството на Европейската комисия в България.

В отговор на тези съобщения Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) заявява, че това лице не е и никога не е билo служител на ОЛАФ, и никога не е работилo за ОЛАФ.

„Това е най-лесното!" Така бившият зам.-министър на външните работи Феим-Петър Чаушев коментира изявлението на ОЛАФ, че „това лице - Готфрид Манфред никога не е билo служител на ОЛАФ“, допълва БГНЕС.

Чаушев каза, че няма да изтегли съдебния си иск и че ще търси правата си в съда. "Той разпространи писмата с доклада тук и до посолствата. Как така изведнъж се оказва, че ОЛАФ нямат такъв служител!“, възмути се бившият зам.-министър. Чаушев поясни, че заради клеветите, според него, е имал здравословни проблеми. "Диабетик съм и заради него (Манфред) кръвната ми захар се дига няколко пъти, каза Чаушев. Той заяви, че съдебният му иск към Готфрид Манфред остава.

Вчера уволненият бивш зам.-министър на външните работи Феим Чаушев заведе дело срещу представителя на ОЛАФ у нас Готфрид Манфред. Искът на Чаушев срещу европейския антимафиот е за нанесени материални и морални щети.