ОИК дерегистрира двама независими съветници в Пловдив
ОИК дерегистрира двама независими съветници в Пловдив / netinfo

Пловдивската общинска избирателна комисия дерегистрира двама независими кандидати за съветници. Това са Аксел Хасан и Осман Камбер, научи Дарик радио. Причината за отпадането ми от избирателната бюлетина е справката от ГРАО, която са получили в ОИК с информация, че след проверката за съответствие на подписите и ЕГН-тата в подадена за регистрация подписка, са открити толкова недействителни, че броят на подписите е паднал под критичния допустим от 1000 души, което води до дерегистрацията им.

В тридневен срок отпадналите от надпреварата в избор за съветници могат да обжалват решението на ОИК през Централната избирателна комисия за Местни избори.

Общинската комисия определи номерата на независимите кандидати за кметове, районни кметове и общински съветници, които са добавени след номер 41, като припомням, че вчера с жребии бяха определени номерата в бюлетините за партии, коалиции и движения.

В бюлетината за избор на кмет на община Пловдив, под номер 42 е вписан независимият кандидат Венцислав Каймаканов.

В бюлетината за избор на кмет на район „Източен”, под номер 42 е записан Янко Найденов, а под номер 43 Георги Христов. За останалите райони няма регистрирани независими кандидати за кметове, казаха от Общинската избирателна комисия.

В бюлетината за избор на съветници под номер 42 е вписан Красимир Търкаланов, под номер 43 Димитър Спилков, под номер 44 Атанас Станев и под номер 45 Любомир Младенов.