Охраната на Борисов отговаря на заплахата за личността му
Охраната на Борисов отговаря на заплахата за личността му / cнимкa: Sofia Photo Agency

Охраната на столичния кмет в момента отговаря на неговата застрашеност. Това каза за Дарик началникът на НСО ген.-лейтенант Димитър Димитров по повод изказванията на вътрешния министър, че охраната на Бойко Борисов трябва да бъде намалена.

„Отношение относно работата на НСО имат право да вземат началника на НСО и главния секретар на МВР. Прави се оценка и картина на застрашеност, на базата, на която се взимат необходимите мерки”, обясни Димитров. „Правомощията на Михаил Миков са дотолкова, доколкото в охраната има служители на Министерството на вътрешните работи. Не мога да бъда категоричен, по може би по местодомуване”, уточни още той.

Относно ресурса, който отнема охраната на Борисов, Димитров уточни, че той е толкова, колкото е необходим. „В зависимост от това как се променя картината на застрашеност може да се мисли за промяна в мерките за сигурност. Но това са въпроси, които аз не бих си позволил да коментирам”, каза Димитров и допълни, че към настоящия момент охраната на столичния кмет отговаря на застрашеността.