Ограничиха движението по пътя Асеновград-Смолян заради ново свлачище
Ограничиха движението по пътя Асеновград-Смолян заради ново свлачище / снимка: DarikNews.bg, архив

Временно е ограничено движението на пътя Асеновград-Смолян. Поради свличане на скална маса на 200 м след Нареченски бани в посока Смолян дясната лента на пътното платно е затворена. Движението са пропуска от екипи на сектор „Пътна полиция" - Пловдив само в едното платно.

Създадена е организация за разчистване на пътя. При свличането на скалната маса няма пострадали. Няма и блокирани автомобили, съобщи за Дарик шефът на КАТ инспектор Радослав Начев. Създадена е организация  по почистване. На място е машина на Областно пътно управление.

Свлачището е в близост до това, заради което и снощи беше затворена отсечка в района. Причина за падащите камъни е топенето на снега и ледовете по скалите, обясни Начев. Той предупреди шофьорите да бъдат особено внимателни в този участък.

Вчера вечерта близо четири часа над 100 автомобила бяха блокирани заради свлачище в района. Около 50 кубика скална маса се бе свлякла и паднала на пътя за Смолян. Движението за моторни превозни средства бе изцяло затворено, а районът отцепен. Екипи на полицията дежуриха цяла нощ, за да контролират движението.

Новини от Пловдив