/ пресцентър, Министерството на регионалното развитие и благоустройството
Служебният министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова се срещна с представители на страните, участващи в изпълнението на проекта за изграждане на Национална детска болница, съобщиха от министерството.

В хода на разговора са били разгледани извършените дейности по реализация на проекта до момента и нормативните проблеми, пред които са изправени заинтересованите страни.
Поставени са били важни въпроси, по които е необходимо предприемането на действия за оптималното и ефективно им разрешаване, за да бъде изградена максимално бързо болницата.

Здравният министър: Събаряме старата и изграждаме нова сграда за детска болница

В срещата са участвали и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Захари Христов, съветниците на министъра арх. Иван Шишков, Ангел Ангелов, Цветана Герджикова, както и Иван Димитров - председател на Федерация "Български пациентски форум", председателят и зам.-председателят на НС на "Главболгарстрой" Камен Пешов и Калин Пешов, Николай Дончев - представляващ ДЗЗД "Детско здраве", Иван Алексиев - изпълнителен директор на "Здравна инвестиционна компания за детска болница" ЕАД, представител на "Здравна инвестиционна компания за детска болница" ЕАД.

От направения анализ на конкретните инвестиционни намерения се е приело инвеститорът - Министерство на здравеопазването, да внесе ново мотивирано предложение за изменение на подробния устройствен план, което да съответства както на конкретните инвестиционни намерения, така и на параметрите на застрояване, предвидени в Закона за устройство и застрояване на Столична община.