Община Симеоновград отпуска по 1000 лв. за семействата на загиналите
Община Симеоновград отпуска по 1000 лв. за семействата на загиналите / DarikNews.bg

По 1000 лева помощ от община Симеоновград ще получат семействата на шестимата младежи, които загинаха в тежката катастрофа навръх Великден. По 500 лева помощ ще даде кметството за двамата оцелели ученици в инцидента, които са в болница.

Ще бъдат поети и разходите по погребенията на загиналите. Това бе решено за извънредно заседание на общинския съвет в Симеоновград, което започна с минута
мълчание в памет на загиналите и приключи с политически скандал.

Бившата кметица Румяна Бозукова и настоящата Милена Рангелова си размениха обвинения за трагичното състояние на пътищата в градчето и около него. В скандала се включиха и общинските съветници.

По данни на полицията разбитият път е допринесъл за инцидента, който бе определен за най-тежкия за областта през последните години. На 3 май жителите на Симеоновград и околните села готвят протест срещу разбитите пътища.

Шестима младежи загинаха в нощта срещу 24 април в Симеоновград, след като бяха блъснати от автомобил, управляван от 23-годишния Даниел Георгиев. Установено бе, че шофьорът е неопитен и се е качил в колата след употреба на алкохол.

Други новини от Хасково