Образуваха досъдебно производство срещу Шарланджиева и Нинова
Образуваха досъдебно производство срещу Шарланджиева и Нинова / снимка: Sofia Photo Agency, Надя Коцева
Градският прокурор на София съобщи, че прокуратурата е образувала досъдебно производство срещу следователката Татяна Шарланджиева и бившия заместник-министър на икономиката и енергетиката Корнелия Нинова. Двете са обвинени в това, че са помогнали на шефа на фирма „Фронтиер” Красимир Георгиев с информация около делото „Топлофикация”.

Корнлелия Нинова е обвинена като подбудител и помагач, а Татяна Шарланджиева като извършител за това, че са дали информация около делото „Топлофикация” на Красимир Георгиев и по този начин са му помогнали да спечели облаги за себе си. Това съобщиха още от Софийската градска прокуратура. По досъдебното производство от утре започва призоваването на свидетелите и обвиняемите по делото, от утре започват и разпитите, съобщи още Николай Кокинов.

За момента няма информация дали по това досъдебно производство ще бъде призован и шефът на фирма „Фронтиер” Красимир Георгиев. Делото ще бъде гледано от екип на Софийска градска прокуратура, както и от наблюдаващи прокурори от Върховната касационна прокуратура. Кокинов не се ангажира с информация дали за Красимир Георгиев ще бъде поискана екстрадиция в България, за да може той да участва в разследването.

Заместник-министърът на държавната политика при бедствия и аварии Делян Пеевски отрече информациите, че е лобирал за това определени фирми да извършват ремонти в „Булгартабак”. Той бе извикан да даде показания след като името му беше замесено в скандала около разследващите случая „Топлофикация” и Министерството на икономиката и енергетиката.

Делян Пеевски съобщи още, че е изненадан от това, което се случва и че сега някои хора му дължат извинение. Заместник-министърът на държавната политика при бедствия и аварии каза още, че не е видял мотивите за своето отстраняване и не е пожелавал да бъде освободен от поста. Пеевски заяви, че за момента не е обвинен в нищо.