Нямало вълна от рапорти за напускане на армията
Нямало вълна от рапорти за напускане на армията / netinfo

Министърът на отбраната Аню Ангелов каза пред журналисти, че не се притеснява от подаваните рапорти за напускане на армията, които по думите му до момента са 150.

На 26 октомври министърът съобщи на пресконференция, че след обявяването на предложението за въвеждане на възраст за придобиване на право на пенсия от военнослужещите, около 90 души са поискали да напуснат, припомня БТА.

Няма вълна от рапорти, ще видите, че общият брой на освободените военнослужещи през 2012 г. няма да бъде по-голям от този през 2011 г., заяви Ангелов. Имаме готовност и за повече, така че всеки, който си прави сам сметката, е добре да я направи смислено, анализирайки всички плюсове и минуси, няма да преча на никого, коментира министърът. По думите му това е нещо нормално за края на годината, когато обикновено желанието на хората да напускат се засилвало.

На въпрос дали става въпрос само за офицерите и колко общо са рапортите, Ангелов каза, че не е правил нито може да прави такива сметки и добави, че всичко зависи от индивидуалното решение на всеки военнослужещ. Министърът отрече да има практика изкуствено да се задържат рапорти и заяви, че в 14-дневен срок отдава заповедта за освобождаване.

Министърът на отбраната участва в церемонията на Архангелова задушница, с която беше почетена паметта на загиналите български воини.