Няма развитие по случая с убития в Борисовата градина Георги
Няма развитие по случая с убития в Борисовата градина Георги / снимка: БГНЕС, архив

Нямаме развитие по случая с убийството на 16-годишния Георги в Борисовата градина. Това заяви пред Нова телевизия вътрешният министър Румяна Бъчварова. Тя изрази убеденост, че рано или късно властите ще стигнат до извършителя на тежкото престъпление.

„Всеки ден имам повод да се сещам за Борисовата градина. Това, което се случва там, е една от тревогите ми”, призна министърът, като изтъкна, че осветлението и видеонаблюдението са ефективните начини за справяне с проблема.

Има ли влиятелни родители убиецът на Георги

На въпроса дали ще уволни полицаите, които бяха заснети да оказват насилие върху момиче и момче при арест, Бъчварова отговори: „В МВР не можеш просто да уволниш някого - трябва да докажеш, че той е нарушил правилата”. Тя определи случилото се като „грозна и възмутителна сцена”.

Тя изрази съмнения, че пускането на клиповете с полицейско насилие е атака срещу нея. „Имаше известен синхрон в излъчването на два различни клипа, заснето в различни периоди. Това е доста класически прийом. Винаги има много хора, които са готови да застанат срещу ръководството на МВР, защото това означава дестабилизиране на много важна институция”, коментира Бъчварова.

Полицаите на опреснителни курсове как се слагат белезници без бой

Върешният министър сподели още, че откакто работи с премиера Борисов от 2009 г. е научила много неща от политиката. „Много добре се разбираме с Борисов. Много добре работя с него. Той е човек, който не се налага”, изтъкна Бъчварова.

Източник: Novanews.bg