Няма етническо напрежение в България според Калфин
Няма етническо напрежение в България според Калфин / netinfo
Няма никакво основание за зараждане на етническо напрежение в България, заяви в Каварна външният министър Йвайло Калфин, визирайки случаите на размирици в столичния квартал „Красна поляна” и Самоков.

Не мисля, че тези, които се опитват да използват етническите различия за политическата си дейност, вършат услуга на държавата, каза още Калфин. Той бе категоричен, че законите в страната са еднакви за всички и трябва да се спазват от всички.

По повод слуховете за евентуалното издигане на външния министър за кандидат-кмет на столицата от левицата, дипломат номер едно коментира: „С БСП ще си говоря, но не през медиите”.

В Каварна Калфин откри новоасфалтирана улица в ромския квартал „Хаджи Димитър”. 300 000 лева са изразходвани от общинския бюджет за подмяна на водопровода, изграждане на канализация, осветление, тротоари и полагане на асфалт по ул. „Калиакра”. От общо 15 улици в ромската махала на Каварна само три остават неасфалтирани, но до няколко месеца и това ще стане, обеща кметът Цонко Цонев.

Други новини от Добрич