Няма да забраняват на катаджиите да носят повече от 20 лв.
Няма да забраняват на катаджиите да носят повече от 20 лв. / netinfo

В промените в Закона за МВР няма да бъде записана забрана пътните полицаи да носят у себе си повече от 20 лв. Това стана ясно след финалните работни разговори по проекта, който ще бъде внесен от депутати от тройната коалиция до края на деня.

Председателят на вътрешната комисия в Народното събрание Минчо Спасов от НДСВ напусна срещата още в средата й, видимо ядосан, че предложението му за ограничаване на корупцията на катаджиите не е залегнало в проекта.

Под него обаче подписа си е положил лидерът на жълтите депутати Пламен Моллов. Председателят на парламентарната грапа на левицата Ангел Найденов каза, че предложението на Спасов може да бъде предмет на друг документ като например наредба, като бъде разширен кръгът от лицата, за които важи подобно решение. По думите му може да се направи и кръгла маса по въпроса. Найденов съобщи, че проектът предвижда службите ДОТИ и ДОИ да бъдат в агенция под шапката на МВР, като ръководителят й ще е с мандат от 5 години. Срещу това обструкция имаха от НДСВ.

Шефът на агенцията ще се назначава от премиера по предложение на вътрешния министър, записано е и въвеждане на видеонаблюдение на пътната мрежа.