Няколко съдебни заседания гледа съдът в Пловдив
Няколко съдебни заседания гледа съдът в Пловдив / netinfo

Няколко съдебни заседания ще има в Пловдив. 33-годишната Пенка Георгиева от село Брестовица ще отговаря за умишлено умъртвяване на новороденото си момченце, извършено през нощта на 25 срещу 26 август 2007 година. Новородено бебе бе намерено мъртво в тоалетна в Брестовица. Случаят бе разкрит, след като родилката потърсила помощ от личния си лекар, за да й спре кърмата. Тогава жената скрила, че четири дни по-рано е родила и излъгала, че в момента е бременна.

Началникът на затворническото общежитие „Хеброс” Славейко Данчев ще отговаря по обвинение в корупция. 53-годишният затворнически шеф беше задържан на 19 ноември 2007 година с подкуп, даден му от затворник, за да го вкара в списъка на кандидатите за предсрочно условно освобождаване.Три дни преди това, Данчев заплашил лишения от свобода, че ако не му даде 500 лева, няма да излезе условно. При предаването на 100 евро и 200 долара Данчев бе арестуван. Срещу Данчев има друго обвинение, което е за неправилно съхранение на служебния пистолет.

Престъпна група за противозаконно отнемане на автомобили също ще застане пред състав на Пловдивския окръжен съд днес. Четирима подсъдими, начело с Румен Иванов са откраднали коли от Пловдив, Стара Загора, Асеновград и Кричим на обща стойност 30 231 лева. Возилата били откарвани в гаражи в селата Калековец и Войводиново, където били разфасовани за резервни части. Групата е действала от октомври 2006 до януари 2007 година.

Други новини от Пловдив