/ Президенство
Служебният министър на здравеопазването Асен Меджидиев ще продължи всички добри инициативи от управлението на вече бившия министър на здравеопазването Асена Сербезова. Това каза министър Меджидиев пред журналисти по време на церемонията по предаване на поста. Имам огромна отговорност да поема Министерството на здравеопазването като служебен министър, макар и в един по-кратък и ограничен период, каза още той. Министър Меджидиев изрази благодарност към проф. Сербезова и я поздрави за свършената от нея работа.

Ще поставя краткосрочни цели и задачи, които може и да не са много, но да са полезни за съсловието и за пациентите, каза още министър Меджидиев. Със сигурност ще се постарая да помогна да се подготви системата за посрещане на евентуално по-тежка ковид ситуация, допълни той. По думите му, системата трябва да работи така, че населението да усеща грижата, ако ситуацията се усложни.

Постигнахме съгласие с д-р Меджидиев по отношение на това, че здравеопазването трябва да бъде надпартиен консенсус и успехът на всеки министър на здравеопазването е успех на всички нас и като пациенти, каза проф. Сербезова. Проф. Сербезова предостави на министър Меджидиев отчет за дейността от 13 декември 2021 г. досега и „това, което остава да се направи в следващите шест месеца“.
БТА