Корнелия Нинова
Корнелия Нинова / БГНЕС
Бойко Борисов помоли Доган за помощ и я получи, но вот на недоверие ще има, това казва лидерът на БСП Корнелия Нинова в свое изявление, изпратено от пресслужбата на партията.

БСП и ДПС внасят вота на недоверие на 17 януари
 
От обръщението на г-н Доган си правим три извода. Борисов се притесни от напрежението в страната, вот на недоверие за корупция и разнобоя с патриотите и помоли г-н Доган за помощ. И я получи. Доган подкрепя Борисов. За почетния председател на ДПС патриотите в управлението са грешка. Разбирайте в подтекст: Махни ги и ние ще те подкрепим. Тоест, няма нужда от нови избори, има нужда от смяна в правителството на едните с другите“, се посочва в изявлението.

Вижте какво каза Ахмед Доган пред партийния елит на ДПС
 
Нинова допълва, че се закриват болници, вдигат се цените на вода и ток, „държавата ни е първенец по корупция и най-бедна в Европа, една прослойка става все по-богата, а народът все по-беден, стабилно расте броят на неграмотните деца“.
 
Лидерът на БСП Корнелия Нинова казва още, че иска промяна на този модел на управление, а не просто смяна на патриотите с ДПС в правителството и е категорична, че вот на недоверие ще има.

ГЕРБ за искания вот на недоверие: Опит за саботаж
 
„Не сме в предишната ситуация с 38 депутати, която налагаше да търсим гласове от ДПС. Сега сме осемдесет и продължаваме напред. Очевидно оставаме единствената опозиция и алтернатива. Хората да избират“, се добавя в изявлението.