/ БГНЕС
БСП и ДПС внасят вота на недоверие на 17 януари
95649
БСП и ДПС внасят вота на недоверие на 17 януари
  • БСП и ДПС внасят вота на недоверие на 17 януари
БСП и ДПС внасят вот на недоверие към правителството на 17 януари. Това обявиха след съвместна среща лидерът на левицата Корнелия Нинова и председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.
 
Темата на вота на недоверие е "Корупция", съобщи Корнелия Нинова. От двете формации ще сформират работен екип, който да подготви мотивите за вота с конкретни случаи на корупция в различни сфери.

"На 10 януари - първата сряда след ваканцията, трябва да сме готови с мотивите, на 17 януари внасяме в деловодството", каза лидерът на БСП Корнелия Нинова. Датата не е обвързана с ретрограден Меркурий или някаква Венера, поясни тя.

БСП търси подкрепа за вот на недоверие към кабинета "Борисов 3"

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ също обяви, че ще има конкретни примери за корупция, но отказа да назове в кои области.

Темата е свързана с корупцията, но тъй като корупция има във всички секторни политики, работната група, като седне да пише мотивите, ще се конкретизира, посочи той. "Много голяма е темата, малко е времето", коментира Карадайъ.
 
Цветанов: БСП не може да е алтернатива на ГЕРБ

Попитан как ще се възприеме от европейските ни партньори вот на недоверие в началото на българското председателство на Съвета на ЕС, председателят на ДПС отговори: "Много положително".
БТА