ГЕРБ даде пресконференция след разширено заседание на Изпълнителната комисия на партията
ГЕРБ даде пресконференция след разширено заседание на Изпълнителната комисия на партията / БГНЕС
От ГЕРБ не смятат, че искането на вот на недоверие става с магическа пръчка и веднага може да се стане алтернатива на настоящото управление. Тава мнение изрази на пресконференция зам.-председателят на формацията Цветан Цветанов след разширено заседание на Изпълнителната комисия на партията, свикано от лидера Бойко Борисов. Така Цветанов отговори на настроенията на опозицията за подобен ход.

 Вчера от БСП проведоха партиен конгрес, а делегатите възложиха на парламентарната група да иска вот на недоверие към кабинета "Борисов 3" по темата за корупцията.

Конгресът възложи на ПГ на БСП да внесе вот на недоверие към кабинета "Борисов 3"

„Днешната пресконференция е във връзка с проведено заседание на ИК по искане на председателя на партията и министър-председател на България Бойко Борисов. За всичко, което се случи във вчерашния конгрес на БСП, които се изявяват като алтернатива, можем да кажем няколко основни неща. Това, което прави ГЕРБ след проведените избори, е да изпълни управленската си програма, да се борим ефективно срещу корупцията, организираната престъпност и да можем да изпълним ангажиментите си относно предстоящото председателство“, заяви Цветанов.

ГЕРБ даде пресконференция след разширено заседание на Изпълнителната комисия на партията
БГНЕС

„Всички ние знаем в исторически план кой как е стоял и кой как се е борил с корупцията“, допълни той. „Това не е политическа алтернатива“, коментира зам.-председателят на ГЕРБ.

Ресорното министерство: Да се обединим около европредседателството като обща кауза

БСП не могат да са алтернатива, заяви Цветанов. Той допълни, че от създаването на ГЕРБ, БСП имат своята история на изборни загуби. И подчерта, че БСП никога не са били разглеждани от ГЕРБ като евентуален коалиционен партньор.

Вицепремиерът Томислав Дончев
БГНЕС

Вицепремиерът Томислав Дончев попита БСП кой им е предлагал коалиция с ГЕРБ. "Хубаво, че не искате. Ама и ние не го искаме", подчерта той.

Алтернативите, които предлагат БСП, са далеч от здравия разум, те могат да си ги позволят, защото не участват в управлението, заяви министърът на финансите Владислав Горанов. БСП са алтернатива, но лоша алтернатива на ГЕРБ, допълни той.

Финансовият министър Владислав Горанов
БГНЕС

По думите на Цветанов за БСП алтернативата за управление е да формулират фалшиви новини.

Тома Биков заяви, че обмислят да направят регистър на фалшивите новини, които създавали от червената партия.

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков
БГНЕС

Фокус, БГНЕС