Николай Нанков
Николай Нанков / БГНЕС, архив
Министър Николай Нанков заяви, че държавата не се е отказала от "царските имоти".

"Ако не бъде постигнато извънсъдебно решаване на казуса след 6 месеца продължаваме с делата", заяви още той в отговор на депутатски въпрос за действията на регионалното министерство по спиране на делата за т.нар. „царски имоти“, предаде Агенция „Фокус“.

ВМРО се възмутиха от отстъпките на правителството за "царските имоти"

"Депозирани са молби с искане за спиране на съдебното производство за срок от 6 месеца. Съдът не се е произнесъл по това искане, за което е необходимо съгласието на всички страни по делото“, заяви той.

„Сформирана е работна група със задача обсъждане на въпросите, свързани със собствеността на имотите. Предстои да се произнесе със становище. Най-късно в понеделник работната група ще приключи с дейността си и ще има становище. Тогава на цялата общественост ще се представи каква е визията на държавата“, обясни Николай Нанков.

Министърът поясни, че има 2 висящи съдебни производства с предмет правото на собственост върху имотите Дворец „Врана“ и Дворец „Царска Бистрица“, по които страна е регионалното министерство, с предмет признаване за установено, че българската държава е собственик на имота и присъждане на обезщетение за ползването без основание.