/ снимка: БГНЕС
Докато лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, в качеството си на вицепремиер и министър на отбраната е в Саудитска Арабия заедно със Симеон Сакскобургготски - почетен член в българската правителствена делегация, ВМРО публикува на партийния си сайт декларация, с която се обявява срещу сделка на Бойко Борисов за имотите на Сакскобурготски. Под заглавие „Ламтежът за царските имоти е неуважение към България”, в позицията си от ВМРО посочват, че се противопоставят на опитите за мълчаливо и лекомислено отстъпване от т.нар. царски имоти по посока фамилията на Сакскобургготски.

Пред „Дарик” зам.председателят на ВМРО Милен Михов зави, че партията припомня своя стара позиция и че общото участие на Каракачанов и Сакскобургготски в правителствената делегация и въпроса с царските имоти не трябва да се смесват. Михов не допуска разрив между ГЕРБ и ВМРО като пратньори в управлението и смята, че заедно ще намерят  разумно решение в полза на държавата.

Държавата готви сделка с бившия премиер Симеон Сакскобургготски за имотите му и четирите му иска срещу България в Европейския съд по правата на човека. Сагата с имотите ще се реши със закон, като внасянето на проекта се очаква още в началото на декември, съобщиха медии, позовавайки се на източници от различни министерства и депутати.

Днес от ВМРО реагираха публикувайки на партийния си сайт позиция. Пред Дарик заместник –председателят на ВМРО Милен Михов обясни, че позицията идва като отзвнук на медиините публикации.

Заместник-председателят на ВМРО Милен Михов е категторичен, че до конфронтация между ВМРО и ГЕРБ като партньори в управлението заради казуса с царските имоти няма да се стигне.