Пирогов ръководство
Пирогов ръководство / БГНЕС
Няма да се променя гражданската квота в обществения съвет на Фонда за лечение
92884
Няма да се променя гражданската квота в обществения съвет на Фонда за лечение
  • Няма да се променя гражданската квота в обществения съвет на Фонда за лечение
Няма да се променя гражданската квота в обществения съвет на Фонда за лечение на деца и ролята на съвета няма да се намали, както се твърди в публичното пространство. Това стана ясно след първата среща между новото ръководство на фонда, в лицето на д-р Тинка Троева, и заместник-министъра на здравеопазването д-р Атанас Кундурджиев, информира Дарик Пенка Георгиева, член на обществения съвет.
 
Фондът за лечение на деца с нов шеф в началото на март

"Гражданската квота остава, ние продължаваме да работим заедно. Промените ще бъдат в посока оптимизиране на воденето на протоколи, разглеждането на заявления, получаването на становища, обществените поръчки за частните болници", обясни Георгиева.
 
"Няма да има никакво промени относно гражданската квота и нейните правомощия", повтори тя, като цитира и мнението на д-р Кундурджиев.
 
Педиатърът Тинка Троева е новият шеф на Фонда за лечение на деца

Относно нагласите към новоназначената за шеф на Фонда д-р Тинка Троева Георгиева коментира, че я имат за "стегнат човек, отборен".  
 
"Съобразява се с мнението на всеки, има добър организационен опит и знае много добре какво трябва да се промени в администрацията - това, което ние искахме последните месеци да се случи. Ще изпратим нашите становища на нея и служител експерт от Министерството на здравеопазването относно промените в правилника и заедно ще ги обсъдим. Те ще бъдат предложени и на обществено обсъждане", увери още Пенка Георгиева.