Парламентът с нов опит да приеме промените в Изборния кодекс. Това се случва на извънредно заседание, на което ще се гледа гласуването единствено с машини и назначаване на нова Централна избирателна комисия.

Борисов към Трифонов: Партиите на статуквото отново ще са в парламента и пак няма да може без тях

Народните представители успяха да се съберат и да открият заседанието, което започна с кворум от 175 народни представители и с единодушно приета програма на
Председателския съвет,
предава NOVA.

Вчера от ГЕРБ, БСП и ДПС не подкрепиха предложения от председателя на парламента Ива Митева дневен ред за работата на Народното събрание. Той беше отхвърлен с гласовете на депутатите от трите формации, като повечето от тях - 123-ма се въздържаха, а шестима от партията на Борисов гласуваха "против". 

Слави Трифонов: ГЕРБ, БСП и ДПС показаха защо ИТН трябваше да върне мандата

Пет минути след старта на пленарното заседание започна и скандалът. От темата за дневния ред до тази за новото правителство и върнатите мандати. "Ние няма да следваме сляпо нито новите политически субекти, нито ГЕРБ, нито ДПС. БСП не е празен чек, който всеки да използва както иска", заяви председателят на левицата Корнелия Нинова.

"Явно сте се спазарили. Две точки ги няма. Кой клекна сега за Росенец? Кой клекна и за субсидията и на кого? Усещането ми е, че правите преврат", обвини Тома Биков от ГЕРБ.

Правната комисия прие на първо четене да бъдат закрити специализираните съд и прокуратура

"Комисия за Росенец ще бъде внесена в сряда. Може би г-н Биков знае нещо повече за клякането", отвърна му Христо Иванов от "Демократична България". От “Има такъв народ” решиха отново да обяснят защо не са предложили правителство. 

"Как се очакваше “Има такъв народ” да приеме тази фалшива подкрепа - както казва Борисов - 165 депутати. Ще ви споделя една мисъл на Чърчил - "не се задоволявай да бъдеш дим, когаго можеш да бъдеш огън", заяви Филип Станев.

Прокуратурата се обяви против предложенито за закриване на специализирани звена

А от “Изправи се! Мутри вън” пак поискаха комисия за работата на МВР по време на протестите. Точка, която отпадна от новата програма на депутатите. „Защо еничарите на ГЕРБ биха изтезаваха по време на протестите.

Нас не ни беше страх да се изправим също вас 116 дни. Сега също не ни е страх! И ако смятате, че новите избори ще ви спасят гнева на българските граждани, жестоко сте сбъркали”, заяви Николай Хаджигенов.

ГЕРБ иска достатъчно време за обсъждането на промените в Изборния кодекс

„Вие използвате МВР за своята политическа алчност. Цялото българско общество беше свидетел на протестите - това бяха ковчези, унижаваха всички български полицаи, които бяха там, пред очите на техните семейства”, отвърна му бившият вътрешен министър и депутат от ГЕРБ Младен Маринов.

А след този спор депутатите започнаха нов. За изборните промени.  Пет минути след старта на пленарното заседание започна и скандалът. От темата за дневния ред до тази за новото правителство и върнатите мандати.

Машинно гласуване на следващите избори, ще има и видеонаблюдение (ВИДЕО)

"Ние няма да следваме сляпо нито новите политически субекти, нито ГЕРБ, нито ДПС. БСП не е празен чек, който всеки да използва както иска", заяви председателят на левицата Корнелия Нинова.

"Явно сте се спазарили. Две точки ги няма. Кой клекна сега за Росенец? Кой клекна и за субсидията и на кого? Усещането ми е, че правите преврат", обвини Тома Биков от ГЕРБ.

"Комисия за Росенец ще бъде внесена в сряда. Може би г-н Биков знае нещо повече за клякането", отвърна му Христо Иванов от "Демократична България".
nova.bg