Напрежение и протести заради бой в магазин в Габрово. Клиенти пребиха служител на супермаркет, а поводът - направил им забележка. Видеозапис от побоя, появил се в социалните мрежи, предизвика вълна от възмущение.
 
Така тази вечер в Габрово се събраха протестиращи. Шествието им не беше планирано. Хората се събраха пред Окръжния следствен отдел, където са задържани тримата нападатели. Стигна се до сблъсъци съобщава NOVA.
 
Трима души пребиха продавач в денонощен магазин в Габрово (ВИДЕО)

Нападението в магазина е от неделя вечерта. Трима мъже с агресивно поведение влизат в централен габровски супермаркет. „Бяха видимо почерпени, но не пияни. Бяха вътре с цел да се заяждат”, заяви Царина Пашова, служител в денонощния магазин.
 
Обект на нападките е Даниел Ненов от Габрово. Той живее в Англия, но често си идва в родния град. „Още при влизането ми видях, че те просто търсеха с кой да се заяждат. Сигурен бях, че ще стане побой”, заяви Ненов.
 
„Отидох при тях и ги помолих най-учтиво да не се разправят на входната врата, защото минават клиенти”, разказва Венцислав Иванов, служител в магазина. Тримата мъже обаче му отговарят с юмруци. „Аз бях безпомощна, нищо не можех да направя”, добавя Царина Пашова.
 
Даниел Ненов, свидетел на насилието: Видях агресията в очите им (ВИДЕО)

Тримата побойници са задържани, но освободени след 24 часа. Днес те отново бяха са задържани. По случая се води досъдебно производство за хулиганство и причиняване на телесна повреда. Оказва се, че и тримата нападатели са осъждани за други престъпления.
 
След случая от Община Габрово поискаха масови полицейски проверки. „Спешни мерки за проверки на всички адреси, на които има струпвания на ромски фамилии и хора от криминалния контингент”, каза кметът на Габрово Таня Христова. От общината обясниха още, че тримата мъже не живеят в общинско жилище и не са приходящи.
nova.bg