Наказват трима началници на митницата на аерогара София
Наказват трима началници на митницата на аерогара София / netinfo

Началникът на „Митница – Аерогара” – София Цветозар Нешев е предложен за дисциплинарно наказание, затова, че е допуснал слаба организация на работата. Освен него за санкции са предложени и още две служителки на ръководни постове на митницата на летището – Мая Тошкова и Христина Златева. Двете са преките началници на скандално известният бивш служител на митницата Георги Георгиев – Пурата.

Проверката на Инспектората на Регионалната митническа дирекция – София по работата на двамата митничари Георги Георгиев – Пурата и Радослав Живков – Джими е приключила частично.

Пурата, който от този месец напусна структурата, през 2005 година е бил в болнични общо 303 дни, а 57 е ползвал неплатена отпуска. През тази година той не е бил на работа в продължение на 100 дни, това каза директор на Регионалната митническа дирекция – София Христо Кулишев.

Все още не е получен отговор от Гранична полиция за това кои са собствениците на автомобилите, които карат двамата. Причината е, че колите са с редовни чуждестранни номера, което означава, че не са обмитявани при влизането им в страната. Очаква се Гранична полиция до края на седмицата да даде информацията, която е поискана от ръководството на митниците.

Инспекторатът на Агенция „Митници” продължава проверките по имотното състояние на 9 служители, сред които също са Пурата и Джими. Отделно от това предстои да се докаже достоверността на представените от тях болнични листове, каза още директорът на Регионалната митническа дирекция Христо Кулишев.