На 24 февруари казват резултатите от проверката за имотите на Цветанов
На 24 февруари казват резултатите от проверката за имотите на Цветанов / Sofia Photo Agency, архив
На 24 февруари казват резултатите от проверката за имотите на Цветанов
38677
На 24 февруари казват резултатите от проверката за имотите на Цветанов
  • На 24 февруари казват резултатите от проверката за имотите на Цветанов

Окончателните резултати от проверката на имотното състояние на вътрешния министър Цветан Цветанов ще станат ясни следващия четвъртък. Това обясни изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов, който се срещна в парламента с депутата от левицата Антон Кутев.

Социалистът получи обещание от премиера Бойко Борисов миналата седмица до днес да бъде запознат с информацията по темата. Министър-председателят е изпратил Стефанов да се срещне с Кутев и да му даде разяснения, защо още не са готови резултатите. Той обясни, че е нормално проверката да продължава вече четири месеца, защото се обработват много данни.

По думите на Стефанов има натиск от страна на опозицията, но сроковете няма как да се съкратят.

Директорът на НАП Красимир Стефанов: „Поисках от премиера да даде повече време, за да можем да бъдем по-прецизни. Следващият четвъртък ще докладваме публично резултатите от проверката на Комисията за борба с корупцията. Всички документи са събрани - обяснения, доказателства. Подготвят се чисто технически протоколите, обработва се информацията. Една такава проверка е много сложна. Отправят се запитване до задгранични полиции, застрахователни компании, до лизингови компании, до всички банки - ред институции. Оттам чакахме всички отговори, което е причина да се забави проверката, но искам да уточня, че по принцип не е забавена проверката. Проверка на физическо лице тече обикновено над 4 месеца, някъде около 6 месеца. Тъй като има и медиен политически натиск, ние направихме всичко възможно да съберем по-бързо информацията. Остава чисто технически да се изготвят протоколите".