Освободиха от ареста 31-годишния Ангел Радичев, който вчера заплаши със саморазправа шофьор на автобус. На този етап той няма повдигнато обвинение.

Радичев обяснил, че изпаднал в състояние на афект и съжалявал за действията си. По информация на NOVA той има над 50 санкционирани нарушения, а книжката му е отнемана три пъти.

Ангел Радичев обаче все още не е напуснал сградата на Областната дирекция на МВР в Бургас. Той бе доведен около 17.30 ч., когато изтече наложения му полицейски арест в рамките на едно денонощие. По последни данни прокуратурата в Карнобат все пак е решила да го привлече като обвиняем за хулиганската постъпка на пътя, предава "24 часа".

Агресивният мъж, заплашил шофьор на автобус, карал с 250 км/ч

По-рано днес от държавното обвинение съобщиха, че делото ще се води срещу неизвестен извършител. Според източници от полицията най-вероятно задържането на Ангел ще бъде удължено до 72 часа. Това обаче трябва да стане с прокурорско постановление.

24 часа по-късно шофьорът на автобуса Ружди Велиев още мисли за обидите, заплахата и страха на пътниците в автобуса.

"Преценката ми беше, че той е достатъчно далече, за да направя изпреварване. След маневрата, когато вече се прибирах в моята лента, той мина от дясната ни страна, застана пред автобуса и започна рязко да спира, след което и аз бях принуден рязко да спирам, заради сигурността на хората", разказа той.

Отново агресия на пътя, шофьор раздава ритници на магистрала "Тракия" (ВИДЕО)

Ружди е зад волана от 35 години. Ангел - от по-малко, но вече три пъти му е отнемана книжката. Има над 50 нарушения, десет от тях за превишена скорост. Най-често карал с 30-40 км/ч над разрешеното в градски условия. Повечето нарушения на пътя младият мъж е направил с мотор.