Владимир Стоянов
Владимир Стоянов / БГНЕС
Владимир Стоянов, станал известен с нападението над д-р Албена Гагова от болницата "Шейново", остава на свобода, реши окончателно Софийският градски съд. Мъжът беше задържан заради незаконно притежание на оръжие, но съдът отказа да го остави в ареста срещу 500 лева парична гаранция. По-старото разследване срещу Стоянов е отпреди около година, когато е заловен с незаконното оръжие.

Мъжът, нападнал лекарка заради плацента: Не съм направил нищо лошо (ВИДЕО)

Прокуратурата настоя той да бъде върнат в ареста, но съдът отказа с мотива, че Стоянов вече е бил там заради това обвинение и припомни, че никой не може да бъде съден два пъти за едно и също нещо.

Владимир Стоянов
БГНЕС

Съдебният състав записа в мотивите си, че доказателствата срещу Стоянов за незаконното оръжие "са вече на една година", време, през което "прокуратурата е бездействала". Според градския съд заради "медийния случай с д-р Гагова държавното обвинение се е активизирало и по това дело, което било недопустим произвол".

Лекар: Пациенти споделят, че плацентата се използва за магични ритуали

Решението Стоянов да остане на свобода е окончателно. След като чу решението на магистратите, той каза пред журналисти: "Нищо не съм направил в болницата, невинен съм, щом съм на свобода".
БТА