Протест пред сградата на президентството на коалиция „Левицата!“. Докато съпредседателят на ПП Кирил Петков слизаше от автомобила си и се отправяше към входа на институцията, към него се затича един от протестиращите – мъж, облечен в расо и с кръст в ръка. Полицаите реагираха веднага, хванаха мъжа и го върнаха обратно в тълпата.
 

Георги Димитров


Малко по-късно от коалицията обявиха, че се разграничават от Атанас Стефанов (мъжът, облечен с расо, устремен с кръст към връщащите изпълнен мандат Петков и акад. Денков и обуздан от полицията).

Господин Стефанов никога не е бил част от „Левицата!", нито част от инициирания от нашата формация протест, посочват те.

Иначе протестът бе срещу "погазването на държавността и политическия цинизъм" и започна малко преди представители на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ да върнат на държавния глава Румен Радев изпълнен втория мандат за съставяне на правителство. 


Денков върна изпълнен мандат на Радев (СНИМКИ)

Те протестираха по думите им срещу "престъпната коалиция" между ГЕРБ и ПП-ДБ. На площада имаше и двама души, които бяха маскирани като сватбари - Бойко Борисов и Кирил Петков, облечени като булка и младоженец.

Булфото

Протестиращите носиха пакети с прах за пране, върху които имаше изобразени Асен Василев, Кирил Петков и Христо Иванов.

БТА

От "ЛЕВИЦАТА" се обявяват против "правителство, съставено от партии с хора, които се крият зад имунитети". Според тях това е национално предателство.

Радев връчи втория мандат на ПП-ДБ, но призова да преосмислят дали да го реализират

"Коалиция ГЕРБ-СДС ПП-ДБ (ДПС) не бива да докосва с мръсните си ръце българската конституция. България не е за продан от продажници и национални предатели", написаха от "ЛЕВИЦАТА" във Фейсбук страницата за протеста.
БГНЕС