Спор за куче завърши със стрелба в София
98322
Спор за куче завърши със стрелба в София
  • Спор за куче завърши със стрелба в София

Спор за куче завърши със стрелба в София. Собствениците на два магазина в столичен подлез се скарали, след като кучето на единия маркирало територията си върху фасадата на съседния магазин. Спорът ескалирал, единият от мъжете извадил законен пистолет и прострелял другия в корема. Пострадалият е откаран в болница с опасност за живота, а стрелецът е задържан на място.
 
Сигналът за стрелбата е подаден малко след 10:00 ч. тази сутрин. Инцидентът станал в подлеза на булевардите „Гоце Делчев” и „България”. Между собствениците на два съседни магазина възникнал спор. Съпругата на единия разхождала кучето им в подлеза, а домашният любимец решил да си маркира територията върху стъклото на съседния магазин.

Април 2017-а: Простреляха мъж в подлеза на "Плиска"
 

Мъж бе прострелян в подлез в столицата, извършителят е задържан
БГНЕС

Собственикът се ядосал и започнал спор със стопаните на кучето. Накрая 59-годишният мъж извадил законно притежаван пистолет и прострелял другия с един куршум в корема. На 7-та минута пристигнал екип на Спешна помощ и откарал пострадалия 50-годишен мъж към Военномедицинска академия. Мъжът има вътрешни травми и е с опасност за живота, съобщиха за Дарик от болницата.
 
При стрелбата няма други пострадали, въпреки че подлезът е бил оживен по това време на деня.

Мъж бе прострелян в подлез в столицата, извършителят е задържан
БГНЕС


59-годишният стрелец е задържан на място и по-късно откаран за разпит в СДВР. От полицията заявиха, че той е криминално проявен за нанасяне на телесна повреда преди време. От полицията допълниха, че пострадалият имал палка, но не е ясно дали я е извадил, за да се отбранява. По сведения на съпругата му той я носил, за да пази кучето от други животни.
 
Преминаването през подлеза бе затруднено през по-голямата част от деня заради полицейския оглед.

Мъж бе прострелян в подлез в столицата, извършителят е задържан
БГНЕС


Стрелба в софийски подлез след скандал имаше и през миналата година. Тогава 26-годишен мъж простреля уличен музикант в подлеза на „Плиска”. Пострадалият беше прострелян в бедрото и впоследствие се възстанови.