/ МВР
Операцията на МВР е проведена с пълно уважение към закона и лицата, спрямо които бяха предприети процесуално-следствени действия. Това съобщиха от силовото министерство и разпространиха снимки и видеокадри как Бойко Борисов, неговия ПР Севеделина Арнаудова и бившият финансов министър Владислав Горанов влизат в полицията.

Също така се подчертава, че преди ареста, тримата са минали медицински прегледи.

Бойко Борисов арест
МВР

Ето и подробностите:

Кирил Петков обяви за какво е бил разпитван преди ареста на Бойко Борисов

В хода на полицейската акция са извършени претърсвания и изземвания на три адреса. За срок до 24 часа в полицията са задържани три лица, които преди това са преминали през медицински преглед в Медицинския институт на МВР. При първоначално постъпилата информация е имало предположение, че част от действията биха могли да бъдат свързани с някои от 120-те случая, по които работи европейската прокуратура. След  извършване на процесуално-следствените действия и извършен анализ на събраните доказателства и документите е преценено, че материалите ще бъдат докладвани на Софийска градска прокуратура. В днешния ден са разпитани и свидетели. В 10 часа тази сутрин  прокуратурата е уведомена с факс за образуваното по случая в МВР досъдебно производство.
 

Определеният наблюдаващ прокурор първоначално е отказал да се срещне с разследващия полицай, който да му докладва материалите от досъдебното производство.

Бойко Борисов арест
МВР

Дадени са указания те да бъдат входирани в деловодството на СГП. Към 16.00 часа наблюдаващият прокурор е поискал да се срещне с разследващите полицаи. Полицейското задържане на трите лица ще бъде прекратено, ако прокуратурата не постанови прокурорско задържане за срок до 72 часа.

ГЕРБ: Готвят се показни арести на бивши министри
 

Бойко Борисов арест
МВР

При последващи указания на наблюдаващия прокурор същите ще бъдат изпълнени. Действията по разследването продължават под наблюдението на прокуратурата, завършва информацията на МВР.