Още в ранните часове тази сутрин бе извършена акция на МВР в Нова Загора. Това се наложи заради проверка на сигнал за купуване на гласове.

акция
ОД МВР Сливен

Операцията се провежда в новозагорския квартал „Шести” и 2 села в общината от служители на Икономическа полиция и криминалисти на участък „Кв. Шести” към РУ-Нова Загора, със съдействието на  сектор „Специални тактически действия” към ОДМВР-Сливен. 


Акция срещу купуването на гласове в Сливенско, има задържани

Проверени са 4 хранителни магазина, където има пряка зависимост на хората, взели стоки на вересия и тази  зависимост може да бъде използвана за контролиране на  вота. От обектите са иззети тетрадки със записани имена, като лицата в тях ще бъдат разпитани и ще се установява дали иззетите материали имат  отношение към изборите, съобщават от ОД МВР-Сливен.
 

акция
ОД МВР Сливен


В хода на операцията е иззето незаконно притежавано и боеприпаси. Разкрито е престъпление – кражба на пари и вещи от МПС, за което е задържан криминално проявен мъж от Нова Загора.

Проверяват се обекти със случаи на незаконна лихварска дейност, инспектират се търговски обекти, заложни къщи и къщи за бързи кредити.

Задържаха мъж за купуване на гласове в Харманлийско

На 27 октомври полицейски екипи бяха в ромския квартал на Сливен - "Надежда", както и в селата Селиминово и Тополчане, които според анализ на областната дирекция, са определени като рискови. Резултатът от акцията тогава бе съставяне на 30 предупредителни протокола за купен вот, както и разкриването на множество престъпления, предимно кражби.
БТА, ОД МВР Сливен