При инцидента загинаха вътрешният министър на Украйна, неговият заместник, деца и цивилни
Министерството на външните работи (МВнР) и министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев изказваха съболезнования в официалната си страница в Twitter по повод катастрофата на хеликоптер в Бровари, Украйна.

"С голямо прискърбие научих новината за трагичния инцидент от тази сутрин, при който са загинали моят колега, министърът нва вътрешните работи на Украйна Денис Монастирски, неговият първи заместник Евгений Енин, и държавният секретар Юрий Лубкович, както и много цивилни, сред които и деца. Това е ужасна загуба, настъпила в период на извънредни изпитания за народа на Украйна", се казва в писмото на заместник министър-председателя по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев до Н. Пр. Виталий Москаленко, посланик на Украйна в Република България.

Хеликоптер се разби в Киев: Вътрешният министър на Украйна е сред загиналите (ВИДЕО/СНИМКИ)

"Позволете чрез Вас да изразя искрени съболезнования към роднините и близките на всички загинали, продължава писмото, в което е отправена молба да бъде предадена дълбока съпричастност и към  професионалната общност на Министерството на вътрешните работи на Украйна. Искрено се надавам шокът от тази загуба да бъде бързо преодолян, а войната да бъде преустановена в най-скоро време", гласи още съболезнователният адрес.
 
По-рано в предградието на Киев при катастрофата на хеликоптер загинаха 16 души, сред които и украинският министър на вътрешните работи Денис Монастирски, а 30 са бяха ранени.

На борда на хеликоптера е имало девет души: шестима представители на оперативна група на министерството на вътрешните работи, по-специално ръководството на министерството - министър Денис Монастирски, неговият заместник Евген Енин и държавният секретар Юрий Любкович. Всички те са загинали.

Президентът Володимир Зеленски възложи на Службата за сигурност на Украйна в сътрудничество с полицията и други оторизирани органи да установи всички обстоятелства около катастрофата в Бровари.