Москов няма да е част от новия проект на Кънев, ще работи за подсилване на РБ
Москов няма да е част от новия проект на Кънев, ще работи за подсилване на РБ / БГНЕС, архив

Здравният министър в оставка Петър Москов заяви, че не би участвал в служебен кабинет. По думите му, за да има промяна, е нужно политическо мнозинство.

Пред bTV той посочи, че в идните месеци планира да работи за подсилване и укрепване на Реформаторския блок, който заедно с „един силен ГЕРБ" да създаде силен дясноцентристки фронт, който да се противопостави на БСП и ДПС.

Петър Москов не иска да е служебен министър

По повод новата политическа инициатива на Радан Кънев Москов посочи, че няма да е част от него и е „контрапункт на това на всеки 2 години всеки да си прави нещо ново и различно".

Петър Москов: Който разединява десницата, прави престъпление

В началото на новата седмица министърът в оставка ще бъде разпитан в столичното следствие. Той ще отговаря на въпроси, свързани с финансовата част на двете дарения на ваксини от Турция. Той е категоричен, че преди две години е бил защитен държавният и националният интерес, гарантирайки имунизационния календар.

Кънев за новия проект: Едрият и медийният бизнес нямат място в политиката

По повод финансовата част на дарението Москов посочи, че България е дарила ваксини за малко над 300 хил. лв., а е получила дарение на стойност малко над 3 млн. лв. Единствените губещи бяха определи фармацевтични фирми, които втори път не се явиха на търг, каза министърът в оставка.

Кънев: Няма да има нов проект на ДСБ, но партията е готова за нещо ново и чисто

Той отново отхвърли всякакви тези за опасност на ваксините и заяви, че по никакъв начин не е имало съмнение в качеството и ефекта им.